Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

22 september 2015

Astronauter besöker Värmdö gymnasium

På onsdag 23 september får Värmdö gymnasium besök av astronauterna Alexander Samokutyaev och Drew Gaffney.

Astronautbesöket på Värmdö gymnasium sker i samband med den årliga Planetary congress, som i år äger rum i Stockholm med Christer Fuglesang som värd.  Fyra klasser på NA-programmet kommer att delta vid besöket och programmet innehåller föreläsningar av astonauterna, frågestund och presentation av elevarbeten.


– Vi vet att astronauter är goda inspiratörer och det vill vi använda till att öka intresset för naturvetenskap och teknik, särskilt bland unga, säger Olle Norberg, generaldirektör för Rymdstyrelsen.

 

Del av årlig astronautkonferens

Planetary Congress, den årliga astronautkonferensen anordnas av ASE, Association of space explorers. Förra året hölls Planetary Congress i Peking och i år äger den rum i Stockholm mellan den 20 – 27 september, under ledning av Christer Fuglesang och KTH. Cirka 100 astronauter från hela världen deltar.

 

En återkommande programpunkt under astronautkonferensen är att en dag avsätts till att möta allmänheten, denna gång bland annat i en föreläsning på Kulturhuset i Stockholm och besök i skolor, där Värmdö gymnasium ingår.

Mer information hittar du via länkarna i högerspalten.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar