Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

14 januari 2016

Asylsökande inbjöds till teater på arabiska

Barn och vuxna från asylboenden i Värmdö har fått se teaterpjäsen Abdullah den girige på Gustavsbergs bibliotek.

Biblioteket var inte sena att nappa på erbjudandet från Unga Klara och Internationella biblioteket i Stockholm. I måndags kom Nidhal Fares, skådespelare från Unga klara, och Setti Benzohra, bibliotekarie på Internationella biblioteket, till Runda huset för att spela Abdullah den girige.

Det är en dramatiserad berättelse från ”Tusen och en natt” som spelas på arabiska och vänder sig till barn i åldern 6–10 år.

– Det blev mycket lyckat! 14 barn och lika många vuxna kom, berättar bibliotekschefen Ann-Helen Johansson.

Abdullah den girige handlar om den rika handelsmannen Abdullah som har lagt sig för att vila under ett palmträd i öknen. Abdullah väcks av Saliha som behöver hans hjälp att frakta en skatt på sina kameler. Hon erbjuder honom att dela skatten med henne som tack. Men Abdullah vill ha hela skatten, och det går Saliha med på. Detta gör Abdullah mycket misstänksam. Hur kan hon vilja ge honom allt?

Boendet fick också en gåva från Regionbiblioteket, som bland annat bestod i en påse med parallellspråkiga böcker.

Internationella biblioteket och Unga klara har fått projektbidrag av Länsstyrelsen för att spela pjäsen på asylboenden eller bibliotek under december och januari. Detta i samarbete med kommunernas bibliotek.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar