Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

27 april 2015

Återvinningsstationer rustas upp

Alla Värmdös 22 återvinningsstationer rustas upp, med start den 1 maj. Anledningen är ett systembyte till krantömmande behållare.

För ett år sedan rustades alla återvinningsstationer i Nacka upp. Nu är det Värmdös tur. Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) inleder arbetet direkt efter Valborgshelgerna. Behållarna för pappers-, plast- och metallförpackningar kommer att bytas till en ny krantömmande modell. Dessa kräver mindre yta och är lättare att placera ut. Även befintliga krantömmande behållare för metallförpackningar kommer att bytas till nya.

– Det är vår förhoppning att återvinningsstationerna nu ska upplevas mer enhetliga och tillgängliga och även snygga och trevliga av Värmdös invånare, säger Annika Ahlberg, regionchef vid Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).

Kortare störningar för dig som användare

FTI ber om överseende med att bytesarbetet eventuellt kommer innebära störningar och svårigheter med att använda en återvinningsstation. Man bedömer att det kan ta ett par timmar per återvinningsstation, eftersom alla behållare behöver omfördelas på platsen. Arbetet med behållarbyten och renoveringar har planlagts i ett gott samarbete med Värmdö kommun.

www.ftiab.selänk till annan webbplats kan du följa arbetet månad för månad under rubriken Fempunktsprogrammet.

Hitta din närmaste återvinningsstation

För att enklast hitta den återvinningsstation som ligger närmast dig och se uppgifter om när den töms,gå in på FTI:s hemsida: www.ftiab.se/hitta-atervinningsstationlänk till annan webbplats. Du kan också lägga in en genväg på skärmen i din smarta mobiltelefon för att snabbt och enkelt komma till sidan.

Mer information

För ytterligare information, kontakta:

Annika Ahlberg, Regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen

Telefon 08-566 144 01

annika.ahlberg@ftiab.se

För allmän information om avfall och källsortering, se www.sopor.nulänk till annan webbplats.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar