Nyheter

Tyck till

19 augusti 2016

Avslutningsträff för sommarföretagande ungdomar

Efter en sommar med ett eget sommarföretag samlades Värmdös unga entreprenörer tillsammans med coachen och projektledaren Staffan Taylor från UngDrive för en avslutningsträff.

Ett 20-tal ungdomar har under sommaren fått möjligheten att prova på livet som egenföretagare med allt vad ett arbete under eget ansvar innebär. En kickoff-vecka i juni gav dem grunderna för att kunna få deras 2000 kr i startbidrag att växa. I måndags, I förra veckan samlades de för att knyta ihop säcken. Träffen syftade till att summera sommarens arbete, redovisa och fira framgångarna.

Apptillverkning och glassförsäljning

Coachen och projektledaren Staffan Taylor från UngDrive pratade inspirerande om entreprenörskap, framgångar och motgångar. Varje entreprenör gavs även möjligheten att inför föräldrar och kommunen berätta vad de gjort, deras största lärdomar och vad som varit roligast. Glassförsäljning, apptillverkning och ridsportsfotografering är några exempel på sommarens företag.

Många tyckte att det var roligt att få träffa många nya människor, andra såg att de utvecklats mycket som människor och en hade lärt sig att det är viktigt att veta vem man delar sina pengar med. Såväl ledare och deltagare tycker att projektet har varit mycket roligt och flera är peppade att fortsätta som entreprenörer i framtiden.

Diplom och tävlingar

Alla entreprenörer fick ett fint diplom som de kan använda i sitt CV. Dessutom korades vinnarna i de fem tävlingar som pågått under sommaren; bland annat Största våghals, Bästa säljare och Största arbetsmoral. Företaget VL Sommarhjälp vann hela två priser. Om företaget kommer fortsätta att leva vidare på deltid under hösten är entreprenörerna fortfarande inte helt på det klara med.

Läs gärna mer på UngDrives hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarLänkar