Nyheter

Tyck till

14 oktober 2015

Bättre skola i Värmdö

I Lärarförbundets ranking Bästa skolkommun klättrar Värmdö kommun till plats 115 från plats 171. Samtliga 290 kommuner i landet är med i mätningen.

Mätningen görs i 14 olika kriterier och berör som lärartäthet, lönenivå, sjukskrivningsnivå, meritvärde och andel barn placerade i förskola.

Värmdö har förbättrat sig inom 12 av 14 områden, bland annat i rankingen för resurser till undervisningen där kommunen går till plats 91 från 163. Motsvarande siffror för andel elever som har godkänt i samtliga ämnen på vårterminen i år 9 är från plats 67 till plats 28.

- Vi rör oss i en positiv riktning enligt Lärarförbundets ranking. Det är roligt att se hur vårt arbete gör skillnad, säger Marie Bladholm (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Gällande andelen elever som gått vidare och slutfört ett gymnasieprogram går Värmdö från plats 271 till 177.

Högre sjukskrivning än tidigare

Däremot har siffrorna i Lärarförbundets mätning för sjukskrivningar gått åt andra hållet, där tappar Värmdö kommun från plats 49 till 260. Differensen mellan år 2014 och 2015 är markant och kommer att jämföras med interna mätverktyg säger Marie Bladholm:

- Det är såklart en uppgift vi tar på stort allvar. Däremot känner vi inte igen siffrorna och kommer att följa upp det med våra interna mätverktyg för att göra en utvärdering av det här.

Varje år utser Lärarförbundet Sveriges bästa skolkommuner som syftar till att sätta fokus på kommunernas viktiga roll som huvudmän för skolan. För andra året i rad blev Vellinge kommun Bästa skolkommun. Rankingen baseras bland annat på siffror från Skolverket och Statistiska Centralbyrån.

Du hittar rankingen i sin helhet via länken i höger spalt.

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarMer information