Nyheter

Tyck till

30 maj 2016

Beredskapsdagen – släcka brand roligast!

Människor vid brandstationen.

Värmdö kommun arrangerade den 28 maj i samarbete med Brandkåren och flera andra organisationer Beredskapsdagen på Mölnviks brandstation.

Ute på gården mötte organisationerna upp med sina fordon och flera aktiviteter. Populärast under dagen var inte överraskande att släcka bränder.

- För oss är det ett viktigt tillfälle att öka medvetenheten om hur du kan förbättra din egen beredskap och säkerhet för att undvika brand i hemmet eller på arbetsplatsen, säger brandinspektör Leif Malmström.Röda Korsets hjärt- och lungräddning var också uppskattat.

- Att öka intresset och få fler att utbilda sig i hjärt- och lungräddning är viktigt. Vi får också en möjlighet att berätta om hela vår verksamhet, berättar Gun Munck från Röda Korset.

Värmdö kommuns Polarna visade hur deras arbete har bidragit till ett tryggare Värmdö. Daniel Eriksson i Polarna menade att detta är ett bra tillfälle för oss att visa oss tillsammans med polis och brandkår som vi samarbetar med dagligen. Det är många vuxna som inte känner till detta och det har varit viktigt för oss att kunna informera om vår verksamhet.

En tipspromenad fick besökarna att leta sig in på baksidan av stationen där man också kunde träffa Missing People som kunde rekrytera 20 nya frivilliga. Grannen bredvid, Polisen informerade och sökte nya som ville arbeta aktivt med grannsamverkan i sina bostadsområden.

Nacka Värmdö räddningssällskap visade upp flera fordon och även hur deras hundar kan söka efter försvunna. Sällskapet är kanske inte så känt men nyttjas flera gånger under året av polisen till just insatser att söka efter försvunna.

Sammanlagt beräknas fler än 2000 ha besökt brandstationen under dagen. Ett resultat över förväntan med tanke på dagens inledande regnskurar.

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar