Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

14 april 2015

Digitala lärprocesser och kollegialt lärande

Kollegialt lärande med fokus på den digitala processen. Det är temat för den konferens som Värmdös lärare från både kommunala och fristående verksamheter är inbjudna till.

Den 22 april bjuds Värmdös lärare in för att dela med sig av sina guldkorn genom ett så kallat teach meet. Kvällens fokus är kollegialt lärande i digitala lärprocesser eller lärarprocesser. Det har tidigare genomförts ett ed camp, en konferens där deltagare från både kommunala och fristående verksamheter i kommunen delade med sig av sina kunskaper och erfarenheter inom skolan utifrån egna valda ämnen.

Nätverk byggs mellan kommunala och fristående skolor


I båda fallen tydliggörs det gemensamma fokus som verksamheterna har, oavsett huvudman - det pedagogiska kunskapsuppdraget:

 - Genom det här tar vi ännu ett initiativ för att skapa en gemensam yta för kollegialt lärande och erfarenhetsutbyte. Att vi dessutom bygger nätverk mellan de kommunala och fristående skolorna blir en stor bonus, säger Pia Andersen, kultur- och utbildningschef i Värmdö.

Framtidsspaning om digitala satningar

Initiativtagaren är Birgitta Ulvered, rektor Farstavikens skola/Ekedal och Kvarnberget, och hennes mål med att arrangera den här typen av konferenser är att bidra till att skapa professionella samtal mellan Värmdös engagerade pedagoger, oavsett vilken skola de kom ifrån. 

Angelica Hedin från Caperio står för kvällens föreläsning och gör en framtidsspaning. Angelica har arbetat med En till En, en dator till varje elev, och har länge engagerat sig i ämnet kring hur digitala satsningar ska hjälpa pedagogerna att förbättra elevernas och skolornas resultat.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarLänkar

Dokument