Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

16 september 2015

Ett budskap som inte får drunkna

Hej! Vi vill att ni besökare ska känna er hemmastadda och trygga, och framför allt fokuserar vi på barnen. Därför vill vi ge er information om hur vi jobbar för att minimera olycksrisken på Gustavsbergsbadet. 

Ibland får vi frågor om vi har badvakter. Vi har alltid utbildad personal på plats som ska vara synliga och tillgängliga. Vattnet och maten ska vara prima och faciliteterna ska vara hela och rena. Vi ansvarar för att det inte ska finnas några risker med att gå in i badhuset– däremot badar alla kunder på eget ansvar.

Att bada med barn
Det är alltid föräldrarnas ansvar att vakta sina barn, det framgår i föräldrabalken. Tyvärr är det också så att i de fall ett barn har drunknat är det nästan alltid föräldern som brustit i uppmärksamheten. Barn ska inte drunkna, och därför jobbar vi hårt för att informera föräldrar och andra vuxna om hur de ska bete sig när de besöker simhallen med barn. Ibland uppfattas vi som tjatiga och envisa. Bra! Det är vi medvetna om och vi tänker fortsätta med det då vi har kunskap om risken att bada med barn. Ett enkelt tips som vi brukar försöka sprida hos oss är att ska man bada tillsammans med sitt barn eller stå med fötterna i vattnet i samma bassäng, då är det säkert för barnet. Är man torr har man stått för långt ifrån, då har man inte koll. En allmän rekommendation är att man bör vara 12 år för att bada på egen hand.

Så här jobbar vi
All personal som jobbar hos oss kan simma. Vi är samtliga utbildade i första hjälpen med vattenlivräddning, hjärt- och lungräddning inklusive hjärtstartare, lite sjukvård, ta hand om en akutsituation och övar på detta två gånger om året. Utöver det är vi drifttekniker, kock, friskvårdare, VD, lekledare på kalas och mycket mer. För allas säkerhet har vi samlat alla ordningsföreskrifter under fem trivselregler. De har alla en lång harang av förklaringar vad de betyder och varför. Dessa kommunicerar vi till allmänheten på vår hemsida, skyltning på badet och via personalen.

Trivselregler
1 Ha kul!
2 Se till att alla har trevligt!
3 Ren och fräsch!
4 Trygg och säker!
5 Våga prova något nytt!

Vi som jobbar i Gustavsbergsbadet cirkulerar i anläggningen enligt fastställt schema. När det är högtryck i simhallarna planerar vi bemanningen annorlunda jämfört med dagar då badhuset nästan är tomt. Det behövs, inte minst, för att se till att det är trevligt i badet när många är där samtidigt. Till vardags har vi städpersonal, simlärare, drifttekniker, vattengympaledare som jobbar till och från i simhallen. Personalen har COM-radio på sig vilket behövs för att snabbt kunna få kontakt med kollegor och kalla på hjälp.

Välkomna till ett av Sveriges renaste och trevligaste badhus!
Vi strävar efter att vara Sveriges renaste och trevligaste badhus. Det ska vara kul, tryggt & säkert, rent & fräscht att bada hos oss. I ett tätt samarbete mellan er besökare och oss i personalen hjälps vi åt att tillsammans skapa en fin och säker simhall. Bada är bra!

Simma lugnt!
Elisabeth Strömberg, VD Gustavsbergsbadet AB

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar