Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

28 september 2015

Farstavikens skola renoveras för 150 miljoner

Idag togs det första ceremoniella spadtaget för ombyggnationen av Farstavikens skola/Kvarnberget.

Skolans area utökas med totalt 2 678 kvm, framför allt genom en större tillbyggnad på skolans baksida. Genom att skolans area utökas kommer även elevantalet att kunna växa – i framtiden kommer skolan att kunna ta emot cirka 700 elever mot dagens 350.

- Det ställs större krav på skolan i dag och arbetsmiljö och yta är viktiga delar för den moderna framtidens skola. Jag ser det här som en förutsättning för att vi ska kunna utveckla skolorna i Värmdö efter den vision vi har om Värmdö som en modern, hållbar och öppen mötesplats, säger Marie Bladholm (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Ökat ljusinsläpp med glaspartier

En av byggnaderna kommer att byggas på med en våning och delar av fasaderna kommer att få stora glaspartier.

- Äntligen är vi igång med bygget och jag ser fram emot en skola i toppskick som är färdig hösten 2017, säger Malin Bellander (M), ordförande i tekniska nämnden.

Om- och tillbyggnaden beräknas kosta drygt 150 miljoner kronor. Arbetet ska genomföras medan skolan är i drift, och beräknas vara klar vid årsskiftet 2017/18.

På bilden syns kommunstyrelsens ordförande, Monica Pettersson, utbildningsnämndens ordförande Marie Bladholm, tekniska nämndens ordförande Malin Bellander samt en representant från skolans elevråd, Smilla.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar