Nyheter

Tyck till

26 juni 2015

Fler unga i Värmdö nöjda med sina liv

Ungdomar mellan 13 och 15 år i Värmdö är mer nöjda med sitt liv nu än för 15 år sedan. Det visar en undersökning gjord av Stockholms universitet.

Det är enheten för idrott och hälsa på Stockholms universitet som har gjort undersökningen på uppdrag av Värmdö kommun. Svarsfrekvensen hos Värmdöungdomarna är hög – 83 %.

– Vi ville veta hur vi på bästa sätt möter ungdomarnas intressen. Vad vill de göra på fritiden och vad tycker de att kommunen ska satsa på? säger Jenny Danielsson, chef för fritidsgårdarna.

Idrott och fritid extra viktigt

På frågan vad de unga tycker att kommunen ska satsa på ligger idrott på första plats med 55 %, följt av natur (23 %) och fritidsgårdar (20 %). Bara 16 % av ungdomarna vill ha fler kultursatsningar.

58 % av de tillfrågade tillhör någon form av förening. 1998 var siffran
55 %, vilket alltså betyder att föreningslivet i Värmdö ökar.

De idrottsanläggningar ungdomarna vill att det satsas mer på är gym för unga. I andra hand badplatser utomhus och efter det fotbollsplaner och simhallar.

- Undersökningen är ett mycket bra underlag för kultur- och fritidsnämnden och för alla andra som arbetar med ungdomar i kommunen. Vi kommer att följa upp utredningen under hösten och jag ska se till att den kommer till användning, säger Fredrik Sneibjerg (FP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Läs hela pressmeddelandet om undersökningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar