Nyheter

Tyck till

17 juni 2014

Första spadtaget för Villeroy & Bochs nya fabrik

Måndagen den 16 juni togs det första spadtaget för Villeroy & Bochs nya fabrik i Ekobacken av kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson (M).

Porslinstillverkningen har en lång historia på orten. Med den nya anläggningen för logistik och montering lever tillverkningen av sanitetsporslin i Gustavsberg vidare.

Varumärke med historisk koppling

Representanter från Villeroy & Boch och Värmdö Kommun firade starten för byggnationen i samband med spadtaget. Varumärket Gustavsberg har en djup lokal och historisk koppling till invånarna på Värmdö.

- Det är med stor glädje och heder jag faktiskt står här i dag efter en lång och snårig väg kantad av ett mycket gott samarbete. Det betyder mycket för regionen att Villeroy & Boch beslutat att fortsätta utvecklingen genom den här etableringen. Nu kan vi alla se den nya fabriken växa fram och lite längre ned i hamnen utvecklas det nya bostadsområdet i det gamla fabriksområdet, säger Monica Pettersson, (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Innovationscentrum etableras

Anläggningen på Ekobacken är det första steget i en pågående utveckling av varumärket Gustavsberg där nästa steg blir etablering av ett innovationscentrum under 2015.

- Vi är stolta och glada över samarbetet med Värmdö kommun. Vi utvecklas nu från ett klassiskt industriföretag till en tillverkande leverantör av kompletta badrumslösningar, säger Peter Larsson, VD på Villeroy & Boch Gustavsberg AB.

Etableringen innebär en investering för Villeroy & Boch på 130 MSEK i ett första skede. Den nya fabriken byggs av NCC och kommer att vara klar för inflyttning i december 2014.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar