Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

21 februari 2015

Framgång för trainees

I ett traineeprogram där Värmdö kommun medverkar har nu Carla von Reybekiel och Louise Gillstedt blivit traineeanställda inom Utredningsgruppen/barn och Beroendegruppen.

Det har gått bra för Värmdö kommuns medverkan i Huddingetrainee: socionom, ett program som underlättar personalförsörjning inom socialtjänsten.

Av fem praktikanter under höstterminen 2014 har nu Carla von Reybekiel och Louise Gillstedt blivit traineeanställda inom Utredningsgruppen/barn och Beroendegruppen.

Möjlighet till traineeanställning


Programmet erbjuder utvalda socionomstudenter en innehållsrik praktiktermin och möjlighet till traineeanställning på deltid under ett års tid. Utöver Värmdö kommun deltar Huddinge kommun, Tyresö kommun och Nacka kommun.

Ny omgång


Framgångarna med årets program leder nu till satsning på en ny omgång.Under vårterminen kommer det att vara fyra praktikanter i Värmdö. Josefin Danielsson gör sin praktik på enheten Funktionshinder och beroende, Kim Fastesson är på BoU/mottagningsgruppen, Linda Ishak praktiserar på Utförarenheten och Louise Wikström är på familjevården.

Totalt är det 17 praktikanter som kommer att vara aktiva i Huddinge, Nacka,Värmdö och Tyresö och sammanlagt 15 trainees är traineeanställda i dessa fyra kommuner från och med februari 2015.

Stort tack till alla handledare som tar hand om praktikanterna samt alla traineehandledare och mentorer som stödjer traineer!

Kontakt och frågor


Vid frågor om programmet Huddingetrainee:socionom kontakta koordinatorn Olga Edmark, på telefon: 08-535 380 59 eller e-post olga.edmark@huddinge.se

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar