Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

24 februari 2017

Gröna fingrar sökes!

Äppelträd

Vill du arbeta inom grön näring? I vår startar en ny utbildning på Komvux i Värmdö – en lärlingsutbildning inom trädgård och anläggning.

I mars startar den 50 veckor långa lärlingsutbildningen på Komvux Värmdö i ett samarbete med Säby Säteri. Kursdeltagarna kommer även att ha en individuell lärlingsplats på ett företag tre dagar i veckan och övriga två arbetar de med en egen anläggnings- och odlingsplats på Säby eller med teori på skolan.

- Det är heltidsstudier och riktar sig till alla som vill arbeta inom grön näring. Vi har totalt 15 platser denna uppstart och idag är 11 elever antagna, säger Anna Modig, trädgårdsmästare och lärare för utbildningen.

Egen odlingsplats

Kursen startar med en månads förstudier och introduktion i en separat byggnad på Säby Säteri. Där kommer gruppen ha praktiskt lärande tillsammans alternerat med teori ute på studiebesök samt i skolan.

- Vi kommer att praktiska moment med beskärning, skötsel och odling i form av en köksträdgård, berättar Anna.

Utbildningen ges och ansvaras av Komvux Värmdö och en stor del av tiden är praktisk träning hos Säby säteris anläggningar och sin egen individuella lärling plats.   Utbildningen är på gymnasial nivå och studiemedelsberättigade. Ansöka görs via CSN.

I sommarens nummer av Vårt Värmdö kommer ni få träffa både Anna och eleverna.

Vill du veta mer?

Kontakta Hillevi Mild, studievägledare, på hillevi.mild@varmdo.se.

Läs mer om kursen på komvuxvarmdo.se

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar