Nyheter

Tyck till

08 september 2015

Gurraberg och Film Stockholm i EU-projekt

Ungkulturhuset Gurraberg går in i ett samarbete med Film Stockholm. Ett projekt under tre år ska stärka ungdomars kunskaper och intresse för entreprenörskap inom kultursektorn.

Central Baltic har beviljat 3 miljoner kronor till projektet som kallas RIBS, Rolling Images in Business Startups. RIBS är ett europeiskt samarbete med partners från Estland, Finland, Åland och Gotland. Ungkulturhuset Gurraberg kommer att fungera som en lokal samverkanspartner i projektet.

- Att vi får ta den här platsen i projektet ser jag som den bästa kvittensen på det unika kunnandet som finns på Gurraberg av att förverkliga ungas kreativa kulturprojekt, säger Fredrik Sneibjerg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Värmdö kommun.

För ungdomar 12-18 år

Projektet RIBS vänder sig till ungdomar mellan 12-18 år och går ut på att starta fiktiva företag, med fokus på kulturella och kreativa näringar samt internationella samarbeten. Målet är att skapa gränsöverskridande unga företag som kan arbeta i och med länderna runt Östersjön. Målgruppen är unga i grundskolan och gymnasiet.

Projektet startar i september 2015 och kommer att pågå i tre år.

Mer information

Läs mer om projektet RIBSlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om Ungkulturhuset Gurraberg

Läs mer om Film Stockholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar