Nyheter

Tyck till

10 juni 2016

Gustavsbergsbadet tar fram barnbok

Gustavsbergsbadet släpper en barnbok om simkunskap. Boken är framtagen för att på ett lekfullt sätt bidra till en ökad vattenvana och simkunnighet.

Onsdag 8 juni hade Gustavsbergsbadet release för sin bok ”Gustav börjar på simskolan”. Den är framtagen av Gustavsbergsbadet och illustratör Catrina Norman Tengroth.

- Vi vill att alla våra besökare ska ha kul, trivas, känna sig trygga och säkra, rena och fräscha och våga prova något nytt, säger Elisabeth Strömberg, VD på Gustavsbergsbadet.

Syftet med boken är att genom ett nytt grepp utbilda föräldrar och barn i badvett och miljö samt förbereda dem inför simskolan på Gustavsbergsbadet.

 

Illustratör Catrina Norman Tengroth

Illustratör Catrina Norman Tengroth och barnen ritar tillsammans

 

Höjd åldersgräns

Bokreleasen var välbesökt och alla besökare bjöds på korv, glas och fika. Alla barn kommer få boken i samband med att de anmäler sig till simskolan på Gustavsbergsbadet.

I samband med att boken släpps så höjer Gustavsbergsbadet åldersgränsen för barn som ska bada själva till 12 år. Det görs bland annat efter rekommendationer från Svenska Livräddningssällskapet och Konsumentverket.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar