Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

18 maj 2016

Kommunen satsar på unga entreprenörer sommaren 2016

”Dröm stort, börja smått”. Så lyder UngDrives slogan och tanken med projektet är att väcka entreprenörsintresset hos ungdomar. Den 17 maj var startskottet för sommarens projekt och UngDrive heter företaget som driver det tillsammans med Värmdö kommun.

Syfte - att väcka lust och nyfikenhet

I sommar satsar Värmdö kommun för första gången på en sommarentreprenörsskola som vänder sig till ungdomar. Huvudsyftet är främst att väcka ungdomars lust och nyfikenhet kring eget företagande. Via UngDrive får deltagarna stöttning med att driva ett företag under del av sommaren.

Uppstartsmöte 17 maj

Den 17 maj hölls ett startmöte i Värmdösalen. 20 antagna ungdomar tillsammans med deras målsmän var inbjudna för att bli inspirerade och informerade om konceptet av projektledaren Staffan Taylor från UngDrive.

Kickoff vecka 25

Vecka 25 kickar det igång på allvar med en kickoff. Under denna får ungdomarna utveckla sin affärsidé och själv genomgå förvandlingen till entreprenör under fem intensiva dagar i början av sommarlovet. Inspirerande föreläsningar, praktiska workshops och övningar inom försäljning och marknadsföring varvat med personlig coaching är UngDrives recept.

Startbidrag oavsett hur det går med företaget

Bortsett från utbildning och coachning får entreprenörerna även 2 000 kr var i startbidrag som de får behålla oavsett hur det går med företaget. Tanken är att ungdomarna sedan ska kunna tjäna ihop egna pengar med sina idéer och de bestämmer helt på egen hand hur arbetet för deras sommar ska se ut samt när, hur och var de arbetar och är lediga. Under tiden de arbetar på egen hand finns coacher ständigt tillgängliga för frågor och feedback via telefon, e-post och Facebook.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarLänkar

Dokument