Nyheter

Tyck till

27 augusti 2016

Lärare från Värmdö nominerad till Guldäpplet

Guldäpplet är ett lärarstipendium som årligen delas ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i undervisningen. Bland årets nominerade finns Karin Herlitz, lärare i svenska och engelska på Gustavsbergs gymnasium.

Guldäpplet utdelas av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne och deras partners. I femton år har det lyft fram lärare som utvecklar skolan med IT, baserat på nomineringar från kollegor och skolledare.

– Årets hundratal nominerade visar på en sjudande utveckling i svensk skola. De nominerade representerar olika skolformer, ämnen och delar av landet. De är ett imponerande och inspirerande uttryck för att digitaliseringen i skolan fått fart, med både större djup och betydligt större bredd än tidigare, säger Peter Becker, ordförande i juryn för Guldäpplet.

Lärare från Värmdö

En av de nominerade är Karin Herlitz, lärare i svenska och engelska på Gustavsbergs gymnasium, nominerad bland annat för sitt arbetat med att utveckla inspirerande metoder för att få in aktiv läsning i undervisningen. Hennes arbetsätt visar hur vår tids digitala hjälpmedel, exempelvis film och Youtube, poddsändningar och bloggar kan vara verktyg för att utveckla läsningens mer tidlösa förmåga.

Slutlig vinnare presenteras i oktober

Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras på Bokmässan i Göteborg den 22 september. Den slutliga
vinnaren presenteras måndagen den 31 oktober på Skolforum, Stockholmsmässan i Älvsjö. I juryn som fastställer vinnaren finns representanter från Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne och deras partners, de lärare som vann Guldäpplet de två senaste åren samt professor Åke Grönlund från Örebro universitet.

Mer information

Läs mer om Guldäpplet på www.diu.se/guldapplelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Presskontakt

Peter Becker, ordförande Stiftelsen DIU och Guldäpplets jury
E-post: peter.becker@diu.se, Mobil: 070-710 44 53

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar