Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

20 augusti 2014

Lärare samarbetar i ämnesnätverk

Den 14 augusti träffades alla lärare i Värmdös kommunala grundskolor i olika ämnesgrupper, för att starta läsårets arbete i ämnesnätverk. Fokus för arbetet är undervisning och utveckling  i ett F-9-perspektiv.

Genom att arbeta med s k kollegialt lärande mellan lärare och skolor, främjas elevernas kunskapsutveckling mellan årskurser och stadier i kommunen.

NO-lärarnas arbete leds av Marie Israelsson som är lärare på Värmdö gymnasium och anställd vid Skolverkets Naturvetenskaps- och tekniksatsning. Hon har även medverkat i Skolverkets arbete med kursplanerna i NO.

Föreläsning om lärande

De lärare som undervisar i matematik inleder dagen med en föreläsning av Per-Olof Bentley, Fil. dr. i ämnesdidaktik vid Institutionen för pedagogik och didaktik, Göteborgs universitet och en av projektledarna i den internationella TIMMS-undersökningen. Han kommer bl a prata om svenska elevers resultat i TIMMS-undersökningen och vilka vanliga misstag han upptäckt att många elever blockeras av i sitt matematiska lärande.

-  Jättekul att vi lyckats få hit Per-Olof Bentley vars arbete är en utmärkt utgångspunkt för analyser av elever matematikkunskaper och en bra hjälp för dem i sitt fortsatta lärande, säger Max Ljungberg, ordförande i Utbildningsstyrelsen.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarMer information