Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

08 april 2014

”Levande kust” fortsätter

Bjrönöfjärden

Björnöfjärden. Foto Joakim Odelberg

Arbetet för att förbättra avloppen kring Björnöfjärden fortsätter. Fjärden har varit kraftigt övergödd under många årtionden, bland annat på grund av läckage från enskilda avlopp och odlad mark.

För drygt två år sedan startade därför BalticSea2020 projektet Levande kust i Björnöfjärden, Säbyviken och Torpe-Infjärden. Målsättningen är att få bort övergödningen och återfå den vattenkvalitet och de fiskbestånd som fanns i viken i början på 1900-talet.

Följande händer den närmaste tiden:

• BalticSea2020 fortsätter att förbättra enskilda avlopp runt Björnöfjärden och Säbyviken.

• I maj planeras för invigning av en ny latrinstation i norra Säby där fastighetsägare kring Björnöfjärden kan tömma sin latrin.

• Säby säteri påbörjar arbetet med att installera en ny högeffektiv avloppsanläggning.

Nytt informationsmöte i maj

I maj hålls ytterligare ett informationsmöte om hur du kan förbättra ditt avlopp. Detta så att näringsämnen och bakterier inte påverkar dricksvatten eller Björnöfjärden. Inbjudan och mer information om mötet kommer inom kort.

Om du vill veta mer kan du kontakta BalticSea2020:s projektledare Johanna Ardland Bojvall - på telefon 076-934 23 05 eller e-post avlopp@balticsea2020.org. Du kan även boka VA-rådgivning direkt på www.balticsea2020.org/enskilda-avlopp.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarMer information

Länkar