Nyheter

Tyck till

21 oktober 2014

Matglädje för Värmdös äldre

Med ursprung i temat "Matglädje" ska Värmdös äldre få lite nyskapande guldkant på tillvaron. 

För tredje året i rad genomfördes en ”Lust och glädjetävling” i Värmdö kommun. Syftet är att utveckla kvalitet och ge guldkant till de boende på kommunens särskilda boenden för äldre.

I år var temat ”Matglädje” och prissumman på totalt 130 000 ska användas för att genomföra de vinnande tävlingsbidragen. Bidraget ska vara nyskapande och medverka till matglädje hos målgruppen. Det ska också vara genomförbart och anpassat till målgruppen samt anpassat efter tid.

Dubbel till Gustavsgården

Vinnaren blev Gustavsgårdens avdelning D3, bilden ovan, som med motiveringen ”ett bidrag på ett tydligt och illustrativt sätt beskriver hur man vill utveckla hela måltidssituationen med hänsyn till alla sinnen” tog hem förstapriset på 50 000 kronor.

Andrapriset på 35 000 kronor gick till Djuröhemmet för sin intention att ”sätta krydda på måltiden genom att förändra måltidsmiljön på ett sätt som gynnar de boende och även personalen”.

Även tredjepriset gick till Gustavsgården. Avdelning D2 fick 25 000 kronor för att de med ”teknikens hjälp vill skapa samvaro, glädje, lugn och ro vid måltiden och även göra de anhöriga delaktiga genom att kombinera information med matglädje”.

Inspirationspriser 

Dessutom delades två inspirationspriser ut till enheter som vill utveckla verktyg till personalen vid måltidssituationen samt tydliggöra måltiden som egen och trivsam upplevelse under dagen. Priserna gick till Ljung och Slottsovalen.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar