Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

16 juni 2016

Nu bygger vi Porslinsfabriken!

Tillsammans med elever från Värmdö Scenskolas Danskompani, politiker, arkitekter och tjänstemän togs det första symboliska spadtaget för kultur- och upplevelsehuset Porslinsfabriken.

Arrangemanget ägde rum i den gamla hushållsporslinsfabriken (mässhallen) som nu kommer att att byggas om till kultur- och upplevelsehus. På plats fanns både politiker, arkitektfirman Murmans, totalentreprenören MVB Öst AB och representanter från några av de verksamheter som ska in i lokalerna.

En stjärnslagen dans

Värmdö Scenskolas Danskompani framförde “Stjärnornas dans” från vårens elevföreställning “Momo och den Sällsamma Historien om Tidstjuvarna”. Koreografen Amelia Stiby är bland annat utbildad på Broadway Dance Center i New York.

 

Elever från Värmdö Scenskolas Danskompani

Elever från Värmdö Scenskolas Danskompani

Framtidens kulturhus

I Porslinsfabriken kommer ett antal kommunala och föreningsdrivna kulturverksamheter att samlas. Det är bland annat biblioteket, Kulturskolans skapande verksamhet, Ungkulturhuset Gurraberg, Värmdö Scenskola, Gustavsbergs porslinsmuseum och Gustavsbergs Konsthall.

MVB Öst AB, som är totalentreprenör, får tillträde till lokalerna den 1 juni 2016. Byggnationerna kommer att pågå i cirka ett och ett halvt år. Det innebär att Porslinsfabriken kommer att står klar årsskiftet 2017/2018.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar