Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

29 september 2016

Nya öppettider på Gustavsbergs Porslinsmuseum

Om ett drygt år flyttar Gustavsbergs Porslinsmuseum in i det nya kultur- och upplevelsehuset Porslinsfabriken. Inför förberedelserna av flytten så förändras öppettiderna från och med 1 oktober.

Vid årsskiftet 2017/18 kommer Porslinsfabriken, Värmdö kommuns nya upplevelse- och kulturhus, att stå klart. Där kommer även Gustavsbergs Porslinsmuseum att finnas tillsammans med biblioteket, Gustavsbergs Konsthall och många fler.

Med anledning av att Porslinsmuseet nu lägger allt större fokus och resurser på planering för det nya museet i Porslinsfabriken kommer öppettiderna att ändras från och med den 1 oktober:

De nya öppettiderna är:

Ons: kl 15-19

Lör-sön: kl 11-16

Ökad tillgänglighet i nya lokaler

Porslinsfabriken kommer att bli en mötesplats för flera generationer i en trivsam, lustfylld och inspirerande miljö. Det ger också nya möjligheter att tillgängliggöra den rika kulturskatt som finns i Gustavsbergs Porslinsmuseum.

Kultur- och upplevelsehuset Porslinsfabriken kommer att ligga i anslutning till Gustavsbergs porslinsfabrik, Sveriges nu enda porslinsfabrik i drift. Gustavsbergs porslinsfabrik tillverkar fortfarande många av Lindbergs kända mönster, och utöver Berså och Ribb finns även Adam, Eva, Prunus, Salix och Aster i produktion.

En keramisk skattkammare

Dessa mönster och många andra av Stig Lindbergs alster finns att beskåda i Gustavsbergs Porslinsmuseums permanenta utställning. Där finns även konstföremål och bruksföremål i porslin, keramik, emalj och plast - allt från Gustavsbergs porslinsfabriks 170-åriga produktion.

Välkommen till Gustavsbergs porslinsmuseum, en keramisk skattkammare!

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarMer information