Nyheter

Tyck till

24 januari 2014

Nya Slussen har börjat byggas

Den18 januari i år inleddes ombyggnaden av Slussen. Åker du bil får du räkna med längre restid eftersom endast ett körfält i vardera riktningen är öppet. Har du möjlighet, åk gärna kollektivt istället!

Då busstrafiken är prioriterad är det en god idé att åka kommunalt under ombyggnadstiden. Resenärerna från Nacka och Värmdö kommer under de första åren att använda samma bussterminal som tidigare. Efter ett par år flyttar den ut till en tillfällig terminal på Stadsgårdsleden. När den nya bussterminalen är klar efter cirka fyra år flyttas bussarna dit.

Under 2015 påbörjas de större och mer trafikstörande arbetena. Till exempel stängs Katarinavägen av, och trafiken dirigeras om till Folkungagatan.

Bakgrunden till ombyggnaden av Slussen är lång och kantad av protester och överklaganden. Men inga alternativ finns till att riva den nuvarande Slussen och bygga upp den från grunden, eftersom den är i så dåligt skick.

Dessutom ökar Stockholms befolkning med två busslaster varje dag och det betyder 350 000 nya invånare fram till 2022 när bygget ska vara klart. Tanken är att minska ytorna för biltrafiken och ge mer plats för kollektivtrafik, gångare och cyklister.

Här kan du via länkar läsa mer om trafiken under byggtiden, den Nya Slussen samt se kortfilmer om projektet.

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar