Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

05 april 2016

Ny chef på Gustavsbergs Porslinsmuseum

Museichef Kjell Lööw lämnar sitt uppdrag och kommer att fokusera på utformningen av det nya porslinsmuseet i kultur- och upplevelsecentret Porslinsfabriken. Tillförordnad chef blir Heidi Trakowski.

I och med utformningen av det nya kultur- och upplevelsecentret Porslinsfabriken så kommer bland annat Gustavsbergs Porslinsmuseum att flytta från sina nuvarande lokaler. Därför lämnar museichef Kjell Lööw sin roll för att istället fokusera på utformningen av det nya porslinsmuseet i Porslinsfabriken.

Nyskapande för en bredare publik

Det nya kulturhuset innebär en satsning på att levandegöra och skapa engagemang kring det unika kulturarv som finns i Gustavsberg. Inte minst för Gustavsbergs Porslinsmuseum vars nya lokaler kommer att innebära starkare möjligheter att vara nyskapande med ett brett publikt genomslag och en tillgängligare miljö.

Tillförordnad chef för Gustavsbergs Porslinsmuseum blir Heidi Trakowski som bland annat har en bakgrund från KTH, Lärarhögskolan i design och teknik, Riksutställningar, Jönköpings museum och Mälardalsrådet. 

Kjell Lööw ansvarar även fortsättningsvis för produktionen av temporära utställningar. Genom förändringen kan Kjells kunskap om Gustavsbergssamlingen och industri- och tillverkningshistoria användas i utformningen av det nya museet.

Fakta om Porslinsfabriken

Porslinsfabriken, som beräknas vara klart under 2017, kommer att innehålla bibliotek, skapande verkstäder, Gustavsbergs Porslinsmuseum, Gustavsbergs Konsthall, kulturskola, ungkulturverksamhet, samt lokaler för olika typer av upplevelser och kulturell verksamhet.


0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarMer information

Länkar