Nyheter

Tyck till

13 oktober 2015

Nyinvigning på Gustavsbergs Porslinsmuseum

1900-talsutställningen i Gustavsbergs Porslinsmuseum har fått en ansiktslyftning och ny gestaltning.

Gustavsbergs porslinsmuseum är en keramisk skattkammare med omfattande samlingar från Gustavsbergs porslinsfabriks 170-åriga verksamhet. I utställningarna visas såväl unikt konstgods, som otaliga kända och okända exempel på bruksporslin, alltifrån starten 1827 till 1993, då den stora hushållsporslinsfabriken lades ned.

I det så kallade 1900-talsrummet visas kända och okända exempel på bruksporslin och keramik. Nationalmuseums intendent och föremålsansvarig Ulrika Schaeder och Marika Bogren, konstantikvarie och konstpedagog, har arbetet med att ge 1900-talsrummet en ny gestalt.

Hammam av Ibrahim Elkarim

På museet visas också temporära utställningar av skiftande omfattning, karaktär och innehåll. Fram till den 6 december pågår utställningen Hammam med modeller, skisser, kakel och collage av konstnären Ibrahim Elkarim.

Ibrahim Elkarim är född i Sudan 1942, bosatt och verksam i Stockholm sedan 1960-talet. Hans konst kretsar ofta kring mötet mellan afrikansk och svensk kultur och om relationen mellan rum och identitet.

Läs mer om Gustavsbergs Porslinsmuseum


0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarMer information

Länkar