Nyheter

Tyck till

09 januari 2017

Omars historia om krigets Syrien

Möt Omar som lyckades fly det syrianska skräckfängelset. Genom Kompis Sverige fick han en ny plattform att stå på. Hör Omar på Gustavsbergsteatern den 26 januari.

Efter tre år av svält, tortyr och övergrepp vägde Omar Alshogre 35 kilo. Han lyckades till slut komma ut från det syriska fängelset och fly till Sverige. Genom Röda Korsets verksamhet Kompis Sverige har Omar lärt känna Jacob som gav honom nya nycklar till det svenska samhället.

Idag är han 21 år och berättar sin historia om övergrepp och tortyr i krigets Syrien och sin kompisresa genom Kompis Sverige.

Läs mer om Omar och anmäl dig

Plats: Gustavsbergsteatern

Datum: Torsdag 26 januari

Tid: 18:30-20:30


Fri entré! Du anmäler dig på informationsdisk.biblioteket@varmdo.se

eller tfn 08-570 482 27.

Omar i media

Historien om Omar har spridit sig och du kan läsa mer om Omar via länkarna i höger spalt. Under julhelgen sändes en reklamfilm om Kompis Sveriges samarbete med Fortum, den hittar du här.

 

 

Kompis Sverige i Värmdö

Syftet med Kompis Sverige är att skapa möten mellan etablerade och nya svenskar, och på så sätt vidga perspektiv, minska språkbarriärer och bryta fördomar. Genom Kompis Sverige arbetar Värmdö kommun och Röda korset för att öka insatserna för nyanlända invandrare i kommunen.

Läs mer om Värmdös arbete med Kompis Sverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarMer information