Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

16 juli 2014

Positiv utveckling av näringsliv och löner i Stockholms län

Det startades totalt 5 997 företag i länet samtidigt som antalet konkurser och arbetslösheten minskade.

Även arbetsmarknaden och antalet inflyttare har utvecklats positivt visar Stockholmskonjunkturens första rapport för 2014. Den visar också att länet fick drygt 8 400 fler invånare under första kvartalet.

Minskad arbetslöshet

Arbetsmarknaden utvecklas positivt med ökad sysselsättning och fler lediga jobb samtidigt som antalet varslade personer minskar. Arbetslösheten minskar och trenden är positiv. Jämfört med första kvartalet 2013 ökade antalet sysselsatta invånare med 13 700 personer i länet, vilket innebär en ökning med 1,2 procent. För Stockholms län var ökningen störst i offentlig förvaltning och personliga och kulturella tjänster.

Ökar mer än övriga landet

Lönesumman ökade första kvartalet 2014 med 3,7 procent i jämfört med föregående kvartal. För övriga landet ligger motsvarande ökning på 2,5 procent.

Sifforna är hämtade från Stockholmskonjunkturen som ges ut av Stockholm Business Region fyra gånger per år. Stockholm Business Region har till uppgift att utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Målet är att göra Stockholm till Europas ledande hållbara tillväxtregion.

Läs rapporten i sin helhetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar