Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

24 mars 2015

Publikrekord för Radikal Vänskap på Konsthallen

Gustavsbergs Konsthall presenterar utställningen Radikal vänskap av DNK - Den Nya Kvinnogruppen. På vernissagen slog konsthallen publikrekord.

Under våren och sommaren 2015 presenterar Gustavsbergs Konsthall Radikal Vänskap, en nyproducerad utställning av DNK – Den Nya Kvinnogruppen.

Foujan Rouzbeh invigde utställningen för konstnärskollektivet som består av Evelina Hedin, Hilda Hellström, Kakan Hermansson, Anna Nordström, Malena Norlin och Åsa Norman.

Vill inspirera till reflektion

Det feministiska konst- och konsthantverkskollektivet bildades 2013 och initiativet till DNK uppstod ur medlemmarnas reaktioner mot det som de beskriver som en patriarkalisk konst- och konsthantverkskontext. Temat för utställningen på Gustavsbergs Konsthall, Radikal Vänskap beskriver de själva med orden:

"Radikal Vänskap vill uppmuntra till organisering och solidaritet i ett alltmer individanpassat samhälle och konstvärld. Vi påstår att det är radikalt att arbeta tillsammans idag och vill inspirera andra att reflektera över ämnen som systerskap, solidaritet och feminism. Vi ser ett starkt behov av att politisera konsthantverkskontexten som många gånger upplevs som inåtvänd och oreflekterad."

Läs mer om DNKöppnas i nytt fönster

Läs mer om Gustavsbergs Konsthalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar