Nyheter

Tyck till

08 februari 2016

Safer Internet Day för ungas internetanvändning

Är du orolig när ditt barn är på internet? Den 9 februari var det Safer Internet Day, en årligen återkommande dag för att uppmärksamma barns och ungas internetanvändning i världen.

Undersökningar* visar att 65 % av föräldrarna till barn mellan 13 och 16 år oroar sig för att deras barn ska bli mobbade eller hotade på nätet. 48 % av barnen i samma åldersgrupp uppger att de och deras föräldrar sällan eller aldrig pratar om saker de gjort eller sett på internet.

Fem råd till föräldrar

Många föräldrar tycker att det är svårt att samtala på ett avspänt sätt om nätet eftersom de saknar kunskaper om hur barnens digitala forum fungerar. Den 9 februari var det Safer Internet Day, en årligen återkommande dag för att uppmärksamma barns och ungas internetanvändning. Safer Internet Day firas i över hundra länder runt om i världen.

Inför den dagen har Statens Medieråd tagit fram fem råd till dig som förälder, bland annat kring hur du kan skaffa dig kunskap om de platser på nätet där ditt barn finns samt att du bör prata om din oro.

Läs mer om de fem råden och hitta annat material för dig som är förälder härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

*Källa: Föräldrar & Medier 2015 och Ungar & medier 2015

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar