Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

21 juni 2015

Snabb slant gav dem möjlighet att starta lag

Seven Stars BK

Ett gäng killar ville spela fotboll tillsammans och kunde tack vare pengar från kommunens idébank, numera Snabb Slant, starta fotbollsföreningen Seven Stars FK.

Det som tidigare hette idébanken heter nu Snabb slant, och finns för att unga skall få prova på att planera, driva och genomföra projekt. Det innebär att alla Värmdöbor mellan 13 och 25 år kan söka pengar för att göra verklighet av sina idéer.

Killarna, varav flera är ensamkommande flyktingar, kontaktade Tomtebo fritidsgård som hjälpte dem att söka pengar och komma igång.

- Vi har öppen fotbollsträning hos oss varje fredag. Men de här killarna ville satsa lite mer och spela tillsammans som ett lag. Ett startbidrag som Snabb slant gör att ungdomar själva får möjlighet att driva projekt, sitta i en styrelse och driva en förening, berättar Marlene Yngve, fritidsledare på Tomtebo.

Pengarna från idébanken gjorde att laget kunde betala anmälningsavgift för föreningen och köpa tröjor och bollar. För medlemmarna i Seven stars innebär det dessutom en väg till nya vänner och snabbare inkludering i samhället.

Nu spelar de som ett 7-mannalag i Stockholm korpen division 4. Trots att de ännu inte har någon coach eller ledare har det fungerat bra. Javad Naimy som är lagledare och ordförande i föreningen Seven Stars FK kontaktade Värmdö IF och fick träningstider hos dem.

- Det går bra på matcherna och lagets samarbete har fungerat mycket bra, säger han.

Är du intresserad av att söka Snabb slant? Läs mer och ansök här.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarMer information

Länkar