Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

23 februari 2017

Stickaktivism på konsthallen!

Stickjunta på sportlovet

Välkommen den 4 mars till stickningsverkstad på Gustavsbergs konsthall - #pussyhatglobal Vi stickar tillsammans och pratar om Pussyhat Project och stickaktivism.

Inför demonstrationen Women’s March i Washington DC, den 21 januari 2017, startade initiativet Pussyhat Project. Författaren Krista Suh och arkitekten Jayna Zweiman ville förstärka demonstranternas budskap genom en kollektiv aktion. Visionen var ett hav av rosa mössor – Pussyhats! Women’s March kan ha varit den största demonstrationen någonsin i USA:s historia. Genom ett massivt kollektivt engagemang stickades tusentals mössor som bars av demonstranterna. Läs mer på www.pussyhatproject.com

Inför Internationella kvinnodagen den 8 mars uppmuntrar Pussyhat Project alla att vara en del av Pussyhat Global Virtual March under hashtaggen #PUSSYHATGLOBAL.

Det vill vi såklart vara en del av!

Därför bjuder vi in till gemensam stickning i Formstudion på konsthallen lördagen den 4 mars.

Vi har stickbeskrivningar och hjälper varandra med stickningen. Kom och sticka bara en liten stund eller hela dagen! För barn, eller den som har ont om tid, så går det bra att sy sin pussyhat av tyg också.

Garn och stickor finns i en begränsad mängd, först till kvarn gäller. Om du har egna stickor och rosa garn – ta gärna med!

Tid och plats

Gustavsbergs konsthall, Gustavsbergs hamn, lördag den 4 mars kl.11:00 - 16:00.
Öppet samtal om aktionen Pussyhatproject och stickaktivism hålls klockan13.00-13.30.

Fler aktiviteter

Klicka här för att se fler aktiviteter i Värmdö under sportlovet

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar