Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

07 juli 2014

Ta Skärgårdsbussen i sommar!

Från 1 juli till 31 augusti kan du åka gratis med Skärgårdsbussen till bland annat Artipelag, Säby gård och Djurönäset. 

Två linjer trafikeras under sommaren. Bussen till Djurö - Stavsnäs tar dig till Djurö Kyrka, Djurö Skola och Byns Gård via Djurönäset och vidare till Stavsnäs sommar- och vinterhamn.

Busslinjen Nacka - Värmdö utgår från Elite Hotel Marina Tower och Hotel J i Nacka. Den tar dig till Gustavsbergs Hamn, Säby där du hittar café och gårdsbutik av lokalproducerade varor, Konsthallen Artipelag och Sveriges första slagfältsmuseum HAMN.

Enkelt, kostnadsfritt och lokalt

Både boende och besökare är välkomna att åka med bussen. Upplev Nacka och Värmdö på ett enkelt och kostnadsfritt sätt. Se avgångar på uppsatta hållplatsskyltar eller på www.visitvarmdo.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller www.visitnacka.selänk till annan webbplats. Tidtabellerna finns även som pdf-filer i höger spalt.

Busslinjen är utvecklad inom ramen för den regionala destinationsutvecklingssatsningen ”Skärgårdsstrategin” med delfinansiering från Tillväxtverket.

Besök turistboden i Stavsnäs hamn

Visit Värmdö har tillsammans med Wermdo Hushållningsgille och LRF Värmdö tagit initiativ till att driva en kombinerad turistinformation/butik i Stavsnäs Vinterhamn i sommar. Under juli och augusti kommer den att vara öppen torsdag - söndag mellan kl 12-18.

Tips och ideér om lokala resmål

På plats finns det möjlighet att få turistinformation, tips och idéer på vad Värmdö har att erbjuda av både konst/hantverk & lokalproducerad mat.

Turistboden är lokaliserad i Stavsnäs Vinterhamn, i samma hus som Waxholmsbolaget och Stavsnäs Båttaxi, med ingång på baksidan av huset.0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar