Nyheter

Tyck till

16 oktober 2015

Temadag kring långvarig skolfrånvaro och unga vuxna utan arbete

Värmsam, Samordningsförbundet i Värmdö, bjuder den 28 oktober in till en föreläsning kring långvarig skolfrånvaro samt unga vuxna utan arbete och studier.

Samordningsförbundet i Värmdö bjuder in till en inspirerande dag med föreläsningar om problematiken kring långvarig skolfrånvaro, samt unga vuxna som vare sig studerar eller arbetar. Föreläsningarna ska ge insikt i orsaker men också en övergripande inblick i vilket förebyggande arbete som kan göras.

Tid och plats: 28 oktober 2015, 09.00-16.10, Värmdösalen i kommunhuset, Gustavsberg. Anmälan görs senast 21 oktoberlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Föreläsare med erfarenhet av hemmasittare

Föreläsare är bland annat Aggie Öhman, grundare av bloggen Prestationsprinsen och nätverket Professionella i samverkan för hemmasittare och grundare av Hemmasittardagen, samt Matthias, kurator på skola och ungdomsmottagning och grundare av Hemmasittardagen, Sommarkollo4.me och ett nätverk för anhöriga.

För dig som har kontakt med unga och föräldrar

Dagen riktar sig till dig som arbetar inom skolan (främst högstadiet, gymnasiet och skolvårdspersonal) och medarbetare och chefer inom Kommunen, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Landstinget, som i sitt arbete har kontakt med ungdomar och föräldrar.

Anmäl senast 21 oktober

Inbjudan till temadagen finns i höger spalt. Du kan läsa mer och anmäla dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarMer information

Dokument