Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

01 september 2016

Tonårssafarin får IQ-pris

Lisa Coudek får pris för sitt arbete med Tonårssafarin av Juan-Pablo Roa, VD för IQ.

Häng med i tonåringarnas fotspår! Så har uppmaningen lytt till Värmdös tonårsföräldrar. Nu prisas Värmdö kommun av IQ-initiativet för projektet Tonårssafarin.

Sedan 2013 har Värmdö kommun, Polarna Värmdö och Värmdöpolisen bjudit in tonårsföräldrar i Värmdö på en annorlunda resa. Projektet är en satsning mot alkohol och droger. I dagsläget har nästan 300 föräldrar åkt på tonårssafarin. Lisa Coudek, som är en av initiativtagarna till projektet Tonårssafarin, tror att samarbetet mellan polisen och Värmdö kommun är anledningen till att det blivit så lyckat:

- Vi är jättestolta över priset men framför allt över att vi lyckats med projektet. Det händer något när man jobbar tillsammans, säger hon.

Oväntade händelser

Under en kväll får tonårsföräldrarna åka runt med buss i tonåringarnas fotspår. Då får de möta oväntade och arrangerade händelser som visar på vad tonåringar brukar göra och vara runt om i Värmdö. De får möta Värmdö Polarna och MiniPolarna, som berättar om hur de arbetar på fältet tillsammans med vuxna arbetsledare i de miljöer där ungdomar rör sig på helgerna.

Om IQ

IQ grundades 2005 och är ett fristående dotterbolag till Systembolaget AB. Deras uppdrag är bland annat att bidra till en smartare syn på alkohol som leder till att alkoholens skadeverkningar minskar. Sedan 2005 utser IQ ett antal aktiviteter som de anser är goda exempel på hur man kan arbeta förebyggande mot alkohol. Varje år ger IQ också ut Tonårsparlören, en bok med tips, argument och fakta om ungdomar i tonåren och alkohol.

Mer information

Läs mer om Tonårsresan

Läs mer om Polarna Värmdö

Läs mer om IQlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar