Nyheter

Tyck till

09 april 2017

Tyst minut för Stockholm och Sverige 10 april

På måndag håller Gustavsbergsteatern öppet för medborgare som vill sända sina kondoleanser kl 11-13. Tillsammans med Stockholm och övriga Sverige håller vi en tyst minut kl 12.00.

Det som för en tid sedan var väldigt långt borta, har gradvis kommit oss närmare. Flera länder i Europa har på senare tid fått uppleva terrorn på hemmaplan. Nu även Sverige, vårt fina fredliga Sverige, mitt i vårt vackra Stockholm. I stundens sorg är det viktigt att fördöma dessa ynkliga och fega handlingar samtidigt som vi ska stå enade tillsammans och försvara vår demokrati. Det gör vi endast genom att stå starka för mer demokrati och inte mindre. Det är trots allt vår tolerans för olikheter vad gäller bakgrund, kön, religion och sexuell läggning som provocerar.

Ett stolt och starkt Sverige

Det finns därför alltid en risk i stunder som dessa att röster höjs mot vårt öppna samhälle. Vi ska därför komma ihåg att vår strävan för dagliga framsteg i demokrati, acceptans och jämställdhet inte utgör hot utan frihet och gemenskap. Vi ska vara stolta över vårt Sverige som tillåter barn liksom äldre komma till tals, infödd som inflyttade, ett land som inte räds kvinnans inflytande utan värderar kunskap och framsteg oavsett kön och oavsett var den kommer ifrån. Ett land som hittat på nya begrepp som ”hen” bara för att ingen ska känna sig utanför. Ett land som gjort just detta så självklart att vi ofta tar det för givet. Det är värderingar som vi ska vårda och stärka.

Låt oss värna om vår demokrati

Låt oss värna om vår demokrati och skydda den med allt vi har. Friheten att tycka, tänka och leva så självständigt som vi vill, är det starkaste vapnet mot den som vill tysta och kontrollera oss. Idag går våra tankar till alla de drabbade och deras nära och kära.

På måndag håller Gustavsbergsteatern öppet för medborgare som vill sända sina kondoleanser mellan kl 11-13. Tillsammans med Stockholm och övriga Sverige håller vi en tyst minut kl 12.00.

 

Deshira Flankör

Ordförande i kommunstyrelsen

Fredrik Sneibjerg

Vice ordförande i kommunstyrelsen


Mikael Lindström

2:e vice ordförande i kommunstyrelsen 

Kondoleansbok

Den kondoleansbok som legat framme vid ceremonin i Gustavsbersteatern finns i kommunens kontaktcenter på kommunhuset i Gustavsberg från och med klockan 13:00 måndag den 10 april.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar