Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

21 september 2015

Ut med bokbussen, in med pop-up-bibliotek

Bokbussen tas permanent ur drift och ersätts av andra uppsökande verksamheter, bland annat pop-up-bibliotek och Boken kommer, en tjänst där låntagarna får boken hemskickad.

Den 16 september gjorde bokbussen sin sista tur. Bussens renoveringsbehov är stort och därför har kultur och fritidsnämnden beslutat att ersätta bussen med uppsökande verksamhet.

Redan idag finns det bibliotekspersonal som arbetet med ett uppsökande arbete. Den verksamheten kommer nu att utökas, bland annat genom att äldreboenden och förskolor som har långt till närmsta bibliotek kommer att få bokdepositioner som byts ut en till två gånger per termin. Tjänsten Boken kommer - en tjänst som innebär att låntagare som har svårt att ta sig till biblioteket, kan även få böcker hemskickade efter samtal med en bibliotekarie.

Nytt mobilt bibliotek

Dessutom provar biblioteket ett så kallat pop-up-bibliotek – ett mobilt bibliotek som kommer att ”poppa upp” på olika platser vid valda tillfällen. Det kommer att dyka upp första gången under Dyslexi och e-medborgarveckan den 5-9 oktober. Vid just detta tillfälle kommer bibliotekspersonal att finnas i kommunhuset i Skogsbo.

Mer information

För mer information, kontakta Ann-Helen Johansson, bibliotekschef, tfn 08-570 48226, ann-helen.johansson@varmdo.se

Värmdö bibliotek på sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Twitterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar