Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

22 januari 2015

Välbesökt Sommarjobbsmässa

Närmare 700 av Värmdös ungdomar besökte årets upplaga av Sommarjobbsmässan.

Ett femtontal utställande företag fanns på plats på Gustavsbergs Gymnasium och kunde erbjuda många olika tjänster – alltifrån gräsklippning och servering av hamburgare till att jobba med gamla inom hemtjänsten.

- Det innebär att 30 % av de 2500 inbjudna besökte mässan, jätteroligt att så många kom och tog chansen till att träffa företag och organisationer, säger Jenny Lönngren, ungdomssamordnare och tillsammans med personalavdelningen ansvarig för mässan.

Stort intresse för sommarjobb

På sommarjobbsmässan får företag, organisationer och kommunala enheter en möjlighet till att informera om vilka sommarjobb de har att erbjuda. Flera av Värmdös stora arbetsgivare fanns på plats och både Svenska kyrkan, Mc Donalds och Värmdö Bostäder hade fullt upp:

- Det är många som visar stort intresse för att få jobb inför sommaren, säger Jörgen från Värmdö Bostäder.

Sommarjobbsaudition den 31 januari

Linda och Jörgen från Ica Maxi berättar att de kommer att ge ytterligare en möjlighet till att söka sommarjobb. Lördag 31 januari klockan 09-11 håller de en så kallad sommarjobbsaudition i mässhallen, Gustavsbergs hamn. Då får de ungdomar som är intresserade av ett sommarjobb komma och presentera sig.Tack till alla som var med

- Ett stort tack till alla kommunala, ideella och privata aktörer som deltog, nästa år hoppas jag vi blir ännu fler, säger Jenny Lönngren.

Syftet med mässan är att skapa fler sommarjobb för unga samt vara en plattform för unga som söker jobb och företag som behöver personal inför sommaren.

Alla sommarjobb inom kommunens verksamheter kommer att annonseras på varmdo.se/ledigajobb

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarMer information

Länkar