Nyheter

Tyck till

04 september 2015

Välkommen till det flytande biblioteket

Bokbåtsveckan är snart här och flera av bryggorna i Värmdö skärgård kommer att få besök, med start den 28 september 2015.

Bokbåten ger sig ut i skärgården en vecka varje höst och vår till 24 bryggor på 23 olika öar för att låna ut böcker till dem som bor där. De öar som har förskolor och skolor får extra långa besök.

- Tack vare Bokbåten får vi även en chans att träffa våra låntagare ute på öarna, säger Ann-Helen Johansson, chef för Värmdö bibliotek.

Det flytande biblioteket rymmer 3000 böcker och innehåller alltifrån poesi till romaner till deckare och faktaböcker inom olika ämnen. Det mesta är tryckt litteratur men det finns även en del ljudböcker.

Bokbåten drivs av Regionbibliotek Stockholm i samarbete med skärgårdskommunerna Norrtälje, Österåker, Värmdö och Haninge.

Låna direkt ombord eller beställ i förväg

Böckerna lånas och lämnas tillbaka när bokbåten återvänder några månader senare. Om du har önskemål om speciella böcker som du vill beställa i förväg går det att mejla till bokbaten@stockholm.se eller ringa: 08-508 31 091. Helst senast den 18 september ska förbokning ske.

Turlista och mer information

Läs mer om bokbåten och se turlistan för hösten 2015länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar