Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

21 april 2015

Värmdö bäst i klassen på idrottssatsningar

I Värmdö delar 6 000 personer på en idrottshall och i Stockholm hela 43 000. Jämförelsen visar att det är stor skillnad mellan kommunerna i länet och Värmdö ligger i topp.

En jämförelse mellan samtliga kommuner i länet visar att det är stor skillnad gällande tillgången på idrottshallar mellan kommunerna i Stockholms län. I Värmdö går det knappt 6 000 invånare på en idrottshall mot över 40 000 i Stockholm, Upplands Väsby och Haninge.

 - Jätteroligt att kommunen får ett kvitto på de satsningar som har gjorts och görs. Många av sporthallarna håller dessutom hög kvalitet och vi investerar kontinuerligt i underhåll och renovering av hallarna. Senast är det Djurö sporthall som bland annat får nya omklädningsrum, säger Pia Andersen, kultur- och utbildningschef i Värmdö.     

Aktivt föreningsliv i Värmdö

Flera av idrottshallarna är byggda i slutet på 90-talet och Värmdöhallen samt Grantomtahallen så sent som 2011.

- Värmdö har ett väldigt aktivt föreningsliv med många barn och unga samt en växande befolkning. Därför måste vi också planera för framtiden så att vi möter upp de långsiktiga behoven, säger Fredrik Nornvall, kultur- och fritidschef.

Kommunen investerar kontinuerligt i underhåll och renovering av hallarna. Flera av hallarna har genomgått omfattande renoveringar och fått nytt golv, nya omklädningsrum samt ombyggd ventilation.

Se alla sporthallar på Värmdö

Jämförelsen är gjord av byggföretaget Arcona. De har även tagit fram tjänsten sporthallskartan.se där merparten av sporthallarna i Värmdö och i övriga länet finns med.

Här hittar du sporthallskartan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar