Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

29 april 2015

Värmdöbor uppmärksammas för kulturella insatser

Värmdö kommun delar årligen ut ett arbetsstipendium för konstnärlig verksamhet, två kulturstipendier samt ett ungdomsledarstipendium. Årets pristagare är Monica Larsson, Anja Bigrell, Kevin Lembke och Lillsveds idrottsförening.

Kultur- och fritidsnämnden står bakom stipendierna och de överlämnas i samband med nationaldagsfirandet i Gustavsberg den 6 juni.

- Det här är ett viktigt bidrag från kultur- och fritidsnämnden. Vi ska hjälpa till att lyfta och berätta om de fina insatser som görs av lokala aktörer. Ett stipendium kan göra skillnad för huruvida ett arbete överhuvudtaget ska gå att genomföra eller inte, säger Fredrik Sneibjerg (FP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Om att lära oss leva med Asperger

Monica Larsson har tilldelats arbetsstipendium för konstnärlig verksamhet på 100 000 SEK för sitt projekt om att lära sig leva med Asperger. Projektet innebär att göra en resa på Transsibiriska järnvägen tillsammans med sonen Jacob som har Aspergers syndrom.

Forskning visar att människor med Aspberger ofta är mycket intelligenta människor som ser och upplever världen på ett annat sätt. Det innebär att de har svårt för att läsa andra människor, att följa sociala koder samt ett stort behov av bestämda rutiner och stimulans.

Kulturstipendiater

Anja Bigrell tilldelas Värmdö kommuns kulturstipendium för att möjliggöra inspelning av barnmusikskiva.

Ungdomskulturstipendiet tilldelas Kevin Lembke, pianist som vill bli kyrkomusiker. Kevin har tagit lektioner i nio år på Värmdö Kulturskola och hos privatlärare inom orgelmusik, och hans gymnasiearbete var en konsert i Gustavsbergs kyrka. Kevin spelar i Värmdö kulturskolas Jazzensemble och Nacka Symphonic Band samt sjunger i Gustavsbergs kammarkör.

Prissumman för stipendierna är på 10 000 SEK vardera.

Barn och -ungdomsledarpris

Barn- och ungdomsledarpris ges till Lillsveds idrottsförening. Priset delas ut till barn- och ungdomsledare eller en förening för insatser inom barn- och ungdomsverksamheten i Värmdö kommun. Prissumman är på

10 000 SEK.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar