Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

22 maj 2015

Värmdö gymnasiums SWEholder ett av Sveriges bästa UF-företag

Värmdö gymnasium briljerar i Ung Företagsamhet i år igen! SWEholder UF blev årets UF-företag i Stockholmsregionen och tvåa i SM i Ung Företagsamhet.

Värmdö gymnasiums elever får i årskurs tre möjlighet att starta en egen firma genom Ung Företagsamhet. Genom stöd och coachning får de upprätta affärsplan, sköta bokföring och allt annat som hör till företagande under sista terminen.

Ett av skolans UF-företag, SWEholder UF, kammade hem det mest prestigefyllda priset, Årets UF-företag i Stockholm regionen. Därigenom gick de också vidare till SM i Ung Företagsamhet som ägde rum den 11-12 maj.

Magnetiska produkter

SWEholder UF, som består av Milos Luka Radovic, Jacob Molin, Gabriel Morin, Petter Björklund samt David Grannas, utvecklar, designar och tillhandahåller svensktillverkade magnetiska handdukshängare för badrum och kök.

Så här säger de själva om utmärkelserna:

- Det har varit en lärorik resa. Idag känner vi större respekt gentemot de entreprenörer vi möter och de drömmar de jagar. Vi har genom vårt företag fått uppleva hur oerhört krävande livet som entreprenör kan vara och vilken enorm envisa och disciplin det krävs för att lyckas. Att upprätta kontakter med leverantörer samt att sälja in och marknadsföra vår produkt inför främmande människor har kanske varit det mest lärorika av allt. 

24 000 personer driver UF-företag

UF, Ung företagsamhet, är ett koncept som har till syfte att inspirera ungdomar i gymnasieskolan att intressera sig för entreprenörskap och möjlighet att driva ett eget företag i utbildningssyfte under ett läsår som en del av sina gymnasiestudier. Över 24 000 gymnasieelever från hela Sverige har under läsåret drivit ett UF-företag. De har ställt ut sina företag på regionala mässor där de bästa företagen vunnit priser i olika kategorier.


0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarMer information