Nyheter

Tyck till

30 oktober 2014

Värmdö i topp gällande palliativ vård

Värmdö är en av de bästa kommunerna i Stockholm på vård i livets slutskede. Samtliga 290 kommuner i landet har undersökts.

Undersökningen, som genomförts av Svenska palliativregistret, visar att av de som är folkbokförda i kommunen och har avlidit har 68,8 % identifierats som väntade dödsfall och därmed erbjudits grundläggande palliativ vård i livets slut.

Palliativ vård efter engelsk modell

I Värmdö arbetar Djuröhemmet och Gustavsgården med LCP, Liverpool Care Pathway, som metod gällande vård av personer som befinner sig i livets slut. LCP är en standardiserad vårdplan för vård av personer i livets slut och baseras på en kunskapsbaserad standard i form av tydligt definierade mål som bedöms som viktiga i livets slutskede. Med LCP underlättas arbetet med att säkerställa bästa tänkbara vård i livets slut för de boende på kommunens särskilda boenden.

Kvalitet i livets slutskede

Svenska palliativregistret är ett nationellt kvalitetsregister där vårdgivare registrerar hur vården av en person i livets slutskede varit. Syftet är att förbättra vården i livets slut oberoende av diagnos och vem som utför vården.

Läs mer om LCP och palliativ vård via länkarna i höger spalt.

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarMer information