Nyheter

Tyck till

25 juni 2014

Värmdö klättrar i rankingen i klimat- och miljöarbete

Värmdö kommun har klättrat till plats 46 från 103 i tidningen Miljöaktuellts kommunranking där man belyser hur kommunerna arbetar med klimat- och miljöarbetet.  

För sjätte året i rad har tidningen Miljöaktuellt genomfört en kommunranking för att belysa hur kommunerna arbetar med klimat- och miljöarbetet. Värmdö kommun har klättrat till plats 46 från 103 vid motsvarande mätning år 2013.  

- Det är utmärkt att Värmdö kommuns klimat- och miljöarbete även syns i Miljöaktuells ranking. Jag är särskilt nöjd med kommunens arbete med att ställa om till förnybar energi och ta fram långsiktiga planer för att skydda värdefull natur i Värmdö, säger Malin Åberg Aas, (MP), kommunalråd i Värmdö.

Syftar till att lyfta fram

Resultatet baseras på en enkät som kommunerna svarat på samt information från källor som Håll Sverige Rent, SKL(Sveriges kommuner och landsting), Gröna bilister, Vattenmyndigheten med flera. Syftet med Miljöaktuellts rankning är att lyfta fram de kommuner som har kommit längst i sitt miljöarbete, men också de som har mycket kvar att göra.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar