Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

07 mars 2016

Värmdö på topp-tio för nyetablering av företag

Värmdö kommun klättrar från en trettonde till en sjätte plats och går därigenom in på Nyföretagarbarometerns tio-i-topp-lista för 2015. Kustnära kommuner i Stockholmsregionen ligger bra till i mätningen.

 

Nyföretagarbarometern tas fram av NyföretagarCentrum och Bolagsverket. Mätningen visar på antalet nyregistrerade företag per 1000 invånare där Värmdö har ett index på 9,2 företag.

– Vilka goda nyheter! Jag är trots allt inte förvånad, vi arbetar kontinuerligt för att förbättra företagsklimatet, både för nya och befintliga företagare. Vi mäter också regelbundet företagarnas uppfattning om kommunen och de insatser som görs, och försöker ständigt utveckla möjligheten för Värmdös företag att påverka och förbättra, säger Monica Pettersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Stockholmskommunerna i toppen

NyföretagarCentrum konstaterar att turism och kustnära kommuner har en stor betydelse för nyföretagande, samt att Stockholmskommunerna ligger bra till generellt i mätningen. Stockholm ligger i topp på årets lista, tätt följt av Åre och Danderyd. Övriga Stockholmskommuner som tagit plats på topp-tio är Solna, Täby, Lidingö och Vaxholm. Grannkommunen Nacka hamnar på en 11:e plats i mätningen, Vaxholm på plats 10.

Fokus på turism och bygg

I Värmdö kommun finns idag drygt 4000 registrerade företag. De vanligaste branscherna är bygg, handel, privata tjänster samt turism- och besöksnäringen.

Några av de insatser som gjorts för att främja företagsklimatet är Boka kommunledningen, Förenkla helt enkelt, Drop-in-besök samt Frukostklubben. Värmdö samarbetar också med Nacka kommun i satsningar på företagarna i kommunerna, bland annat genom frukostmöten.

Fakta Nyföretagarbarometern

Nyföretagarbarometern tas fram av NyföretagarCentrum och Bolagsverket. Mätningen omfattar alla Sveriges kommuner. Siffrorna avser helåret 2015 och jämförs med motsvarande period 2014. Det totala antalet nyregistrerade företag 2015 var 64 625 samma period 2014: 62 372, en ökning med 3,6 procent.

Ladda ner hela Nyföretagarbarometern på www.nyforetagarcentrum.selänk till annan webbplats

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar