Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

19 maj 2014

Värmdös politiker frågas ut av unga

Värmdö kommun arbetar med att förbättra ungas inflytande genom att varje år arrangera lokala rådslag och ungdomsting. Den 23 maj anordnas årets ungdomshearing på Djurönäset.

Där får unga lufta frågor som rör deras vardag och påverkar deras liv.Processen avslutas med en hearing där ansvariga politiker får ge svar på frågorna och informera om vad som hänt sedan ungdomstinget.

- De är Värmdös framtid. Genom att svara på deras frågor och ge dem en möjlighet att få berätta saker ur sitt perspektiv kan vi förhoppningsvis möta deras behov. På så sätt kan vi också skapa ett bättre samhälle för unga här i Värmdö, säger Monica Pettersson, kommunstyrelsens ordförande.

Sommarjobb, lokaltrafik och ekologisk mat

De frågor som årets hearing kommer handla om är ungas möjligheter till sommarjobb, frågor kring kollektiv- och skärgårdstrafik, mer ekologisk mat i skolan och bostäder för unga. En av de mest angelägna frågorna är hur vi skapar en tryggare känsla i Gustavsbergs centrum. De medverkande är ungdomar som representerar Värmdö skolors elevråd, fritidsgårdar och de intressegrupper som bildads vid ungdomsting.

Politiker som ställs till svars

Politiker som ställs till svars är Monica Petterson, kommunstyrelsens ordförande (M), Fredrik Sneibjerg, ungdomspolitisk samordnare och ordförande kultur- och fritidsnämnden (FP), Filip Joelsson, vice ordförande kultur- och fritidsnämnden (MP), Peter Frej, kommunalråd och ordförande samhällsplaneringsnämnden (M) och Malin Åberg Aas, kommunalråd och vice ordförande samhällsplaneringsnämnden (MP).

Läs mer om satsningen på ungdomars framtid i Värmdö

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar