Nyheter

Tyck till

03 februari 2016

Vill du minska bråk och konflikter med din tonåring?

Tonårspojke tar över all plats i soffan mellan sina föräldrar.

Det går att minska konflikter i familjen med hjälp av föräldrastöd. Nu kan du som är förälder till en tonåring i ålder 13-18 år i Värmdö få möjlighet till kostnadsfritt stöd via internet.

Det är vanligt med konflikter mellan tonåringar och deras föräldrar och det kan vara svårt att veta hur man ska hantera detta som förälder. I en ny studie utvärderar Karolinska Institutet om ett internetbaserat föräldraprogram kan hjälpa till att hantera bråk och konflikter mer framgångsrikt.

Projektet, som är en föräldrastödsmetod och heter Hempsykologi, genomförs av Karolinska Institutet och sker via webben. Värmdö kommun deltar i projektet via Hamnen, en öppen mottagning för barn, ungdomar och föräldrar som behöver stöd, genom att rekrytera föräldrar som vill delta och genom att arbeta som familjeguider i internetbehandlingen. Hamnen kommer också att hjälpa till med intervjuer inför deltagandet.

 

För mer information och intresseanmälan, gå in på http://hemstudier.selänk till annan webbplats

För mer information

Kajsa Lönn Rhodin (projektsamordnare), kajsa.lonn.rhodin@ki.se

Forskare i projektet:
Ata Ghaderi (ata.ghaderi@ki.se)
Pia Enebrink (pia.enebrink@ki.se)
Martin Forster (martin.forster@ki.se)

 

Om Hamnen

Hamnen är en öppen mottagning för barn, ungdomar och föräldrar som behöver stöd av olika anledningar. På Hamnen arbetar socionomer och psykologer. Alla föräldrar och ungdomar upp till arton år är välkomna till Hamnen och allt stöd är kostnadsfritt. Hamnen är ett samarbete mellan Värmdö kommun och Stockholms läns landsting.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarLänkar

Dokument