Tyck till
Talande webbLyssna

Farstavikens skola/Ekedal

 Den planerade renoveringen av Farstavikens skola/Ekedal  innebär att skolan kommer att evakueras under byggnationen.

Farstavikens skola/Ekedal har en komplex skolmiljö med en samling mycket olika byggnader. Skolans byggnader har skiftande standard och dess tekniska system såsom värme, vatten och ventilation har nått sin tekniska livslängd.

Renoveringen startar när skolverksamheten är avslutad sommar 2018. Renoveringen beräknas pågå till och med våren 2020. Skolverksamhet startas igen höstterminen 2020.

Trygg och säker skolmiljö

Den lösning som föreslagits är en total evakuering av skolan under hela renoveringstiden. Syftet är att säkerställa en trygg och säker skol- och arbetsmiljö för elever och medarbetare.

F-3 evakueras till paviljonger mellan Lugnets förskola och Munkmoraskolan, och årskurs 4–5 flyttas till Farstavikens skola/Kvarnberget.

Det politiska beslutet

I september 2017 hölls en medborgardialog som innefattade fyra förslag för renoveringen av Farstavikens skola Ekedal. Inget av de fyra förslagen ligger i sin helhet till grund för det politiska beslut som tagits. Beslutet innebär i sin korthet att skolbyggnaderna, förutom rektorsvillan, renoveras på ett yteffektivt sätt som främjar en god lär- och undervisningsmiljö.

Utformning av de renoverade lokalerna sker i samråd med pedagogerna. Kostnaden för renoveringen får max uppgå till 200 mnkr.

Nyhetsbrev om renoveringen

En gång i månaden kommer vi att lägga ut ett nyhetsbrev med vad som är aktuellt i projektet just nu. Alla äldre nyhetsbrev hittar du länkar till under bilden.

Klicka på bilden för att läsa det aktuella nyhetsbrevet.

Nyhetsbrev Ekedal

Tidigare nyhetsbrev

September 2019

Augusti 2019

Juli 2019

Juni 2019

Maj 2019

April 2019

Mars 2019

Februari 2019

Januari 2019

December 2018

November 2018

Oktober 2018

Prenumerera på nyhetsbrevet

Genom att lämna din e-postadress skickar vi en länk till dig med det senaste nyhetsbrevet så snart det publicerats.


Genom att ange din e-postadress i fältet nedan och klicka på knappen Prenumerera samtycker du till att Värmdö kommun och kommunens samarbetspartners i detta projekt sparar din e-postadress i syfte att kunna skicka ut nyhetsbrev till dig. E-postadressen kommer endast att användas i detta syfte och raderas i våra listor när projektet avslutats (beräknat till sommaren 2020) eller när du avslutar din prenumeration. Om du önskar avsluta din prenumeration, mejla oss gärna på: fastighetsenheten@varmdo.se

Läs mer om hur dina uppgifter används här!öppnas i nytt fönster

 

Frågor?

Om du har frågor om Farstavikens skola/Ekedal är du välkommen att kontakta fastighetsavdelningen på telefon 08-570 470 00. Du kan också mejla till fastighetsenheten@varmdo.se eller kontakta oss via varmdo.kommun@varmdo.se

Läs också frågor och svar


Bilder

Dokument 

Senast publicerad: 2019-09-30

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00
varmdo.kommun@varmdo.se Mer kontaktinformation

Mer information