Talande webbLyssna

Kvarnhjulet

Kvarnhjulet är ett viktig minnesarv för Gustavsbergs historia och har varit utan kärlek en längre tid. Under våren ska Kvarnhjulet renoveras och platsen ska göras mer inbjudande.

Aktuellt

2018-03-22

Vi tittar i dagsläget på olika lösningar för att renovera Kvarnhjulet. Bland annat har ena staget satts sig, vilket gör att Kvarnhjulet lutar lite. Det finns idag ingen risk att Kvarnhjulet skulle falla ner eller utgöra en fara för allmänheten.

Information

Det har tagits beslut att renovera Kvarnhjulet, tegelmurarna kommer att plockas ner och återanvändas. Stagen som Kvarnhjulet vilar på kommer att iordningställas/bytas ut då ena staget satt sig. Platsen runt Kvarnhjulet ska iordningställas och sly ska tas ner samt så ska nytt staket upp tillsammans med en informationsskylt om Kvarnhjulet.

Kvarnhjulet ska även belysas och fastighetsenheten arbetar tillsammans med kultur- och fritidsenheten för ett så gott resultat som möjligt.

Projektet utförs i samverkan med entreprenören Arcona/Veidekke.

För mer information

Om du har frågor om projektet är du välkommen att kontakta oss via kommunens kontaktcenter på telefon 08-570 470 00. Du kan också sända dina frågor via e-post till varmdo.kommun@varmdo.se.

Emma Allison, Projektledare, Fastighetsenheten
Maria Andersson, Projektchef, Fastighetsenheten

 

Senast publicerad: 2018-04-17

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00

varmdo.kommun@varmdo.se

Ställ en fråga direktlänk till annan webbplats

 


Mer kontaktinformation

Mer information