Till kommunens startsida
Till konsthallens startsida
Talande webbLyssna

Den numera klassiska takprofilen från den gamla porslinsfabriken i Gustavsberg. Foto: Gustavsbergs Konsthall

FABRIK

Välkommen till FABRIK, ett internationellt seminarium den 3 oktober 2019, som Gustavsbergs Konsthall anordnar i anslutning till utställningen med samma namn. Utställningen öppnar i samband med Stockholm Craft Week 3-6 oktober, och belyser hantverksindustrins historia och platser genom svenska och internationella konstnärers och konsthantverkares erfarenheter, verk och reflektioner.

Deltagande konstnärer i utställningen är Inger Andersson, Neil Brownsword, Matt Smith, och Rejmyre Art Lab som representaras av Sissi Westerberg, Daniel Peltz och Unndór Egill Jónsson. I seminariet deltar några av de medverkande konstnärerna samt andra talare verksamma på en internationell konsthantverksscen. Information om hur man anmäler sig till seminariet kommer inom kort.

Gustavsbergs Konsthall är belägen i ett område som tidigare hyst Gustavsbergs Porslinsfabrik. Fabrikshistorien är fortfarande starkt närvarande genom de konstnärer och konsthantverkare som arbetar här i dag och den ännu pågående småskaliga porslinstillverkningen.

Utställningen och seminariet lyfter fram både vår och andra industrihistoriska platser, exempelvis Stoke-on-Trent i Storbritannien.

Stockholm Craft Week pågår i Gustavsberg och Stockholm 3-6 oktober 2019.
Utställningen FABRIK visas hela hösten 2019 och genomförs med stöd av Statens Kulturråd.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar