Till kommunens startsida
Till konsthallens startsida

Leo Tecosky och Simon Klenell under arbete på Urban Glass i Brooklyn, USA, 2017. Foto: Cuentosdelcaribe

SEMIOTICS

Simon Klenell och Leo Tecosky
26 maj – 16 september 2018

Utställningen Semiotics är resultatet av ett nära samarbete mellan de två glaskonstnärerna Simon Klenell (SVE) och Leo Tecosky (USA). Under våren 2018 är de inbjudna till konsthallens residens-ateljé och de kommer tillsammans producera utställningen i glashyttan STHLM Glas i Gustavsberg.

Leo Tecosky bor och verkar i Brooklyn, New York, och hans konstnärskap är influerat av såväl graffiti som islamiska mönster. Glasblåsningen är en hans arbetstekniker, bredvid bl.a. grafik och måleri. Han är utbildad vid Alfred University och School of Visual Arts i New York och har uppmärksammats i ett flertal utställningar. Tecosky arbetar också med undervisning på olika utbildningar och glasstudior i USA och internationellt.

Simon Klenell är en av Sveriges mest uppmärksammade glaskonstnärer och har ett stort antal utställningar bakom sig, såväl i Sverige och utomlands. Hans konst präglas av en strävan efter utveckling och nya perspektiv på hantverk och estetik inom glaskonsten – traditioner som i hans händer får helt ny innebörd. Hösten 2017 startade han hyttan STHLM Glas i Gustavsberg.

Leo Tecosky och Simon Klenell fann varandra under ett residens i New York för en tid sedan och producerade då en gemensam utställning på plats. Nu är de båda inbjudna till Gustavsbergs Konsthall, i egenskap av såväl ateljé-gäster som utställare. Tillsammans kommer de att producera en av konsthallens två sommarutställningar, Semiotics. Hela utställningen tillverkas i hyttan STHLM Glas i Gustavsberg, med projekt-ateljén som extra resurs. Klenell är redan på plats i ateljén och Tecosky anländer i början av april.

AiR Gustavsberg är ett samarbete mellan Gustavsbergs Konsthall och Ateljéföreningen G-studion.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar